Trent Bruner

You are here:    Home > Nyheter > Canadisk folkefeler i Norge med Trent Bruner
Canadisk folkefeler i Norge med Trent Bruner Print E-mail
Hei alle sammen! Det er lenge siden jeg har skrevet nyheter på min norske side. Det er en glede å skrive om musikkturen jeg hadde med to canadiske musikere som jeg kjenner veldig godt. De heter Patti og Alex Lamoureux fra Winnipeg i Manitoba. Mor og sønn har blitt kjente navn innen canadiske folkemusikk og det var første turen deres til Norge.

Patti spilte fele og Alex spilte fele og rytmisk gitar påturen. Jeg spilte akkompagnement på piano og spilte originalskrevet piano komposisjoner fra min solo CD Piano by Request. Tre ganger på turen møtte vi andre canadier fra Saskatchewan, Manitoba, Prince Edward Island og Ontario som nå bor i Norge.

Vi spilte fire konserter i Norge. Den første spilte vi på Friluftshuset på Orre i Klepp Kommune, sør fra Stavanger. Det var over 200 enthusiastisk personner i publikum på mandag, 18.april og var en hyggelige fest av canadisk folkefelemusikk. Der spilt vi en konsert som var 90 minutter.

Den andre konserten var på Riksscenen i Oslo på torsdag,28.april. Vi reiste med toget fra Bergen til Oslo. I Oslo møtte vi mange norskefolkemusikere som medlem av folkemusikkgruppen "Kvarts", Irene Tillung, og Hemsingssøsterne. Før konserten begynte, deltok Patti og jeg i etintervju med Britt Pernille Frøholm, en norsk felespiller, Ida Kristine Brammer Habbestad, en journalist fra Oslo, og Anne Hytta, redaktør til 2010 årsbok omnorsk folkemusikk. Vi snakket om komponering i folkemusikk, en artikkel som ble publisert i boka. Årsboka ble utgitt denne kvelden. Etter konserten som varte i 75 minutter spilte vi sammen med alle musikerne musikk fra Canada, Shetland, Irland og Norge. Det var en glad overraskelse å høre folkemusikk fra hjemlandet mitt spilte av norsk folkemusikere.

Den tredje konserten var på Columbi Egg Folkemusikk klubb i Bergen på Hotell Augustin på mandag, 2.mai. Der delte vi konserten med Ragnhild Furrebotten på fele fra Moen i Troms, Bendik Lund Haanshus på gitar og Skjalg Bjørstad på trekkspill. Da vi alle hadde spilt vår del av konserten, spilte alle sammen med Gabriel Fliflet. Vi spilte slåtter fra Norge og Canada tilslutt.

Den siste konserten var på Osterøy Museum på Gjerstad påtirsdag, 3.mai. Der spilte vi sammen med gruppen Kletten Hill, et lokalt gammaldansband. Bandet spilt mange originalskrevne komposisjoner. Medlem avgruppen er:

Sindre Fotland – torader
Kristoffer Kleiveland - torader
Eirik Njåstad - torader
Andreas Kollvangsnes – kontrabass
Sondre Seilen - gitar
Henning Neu Hoshovde - gitar (deltok ikke på denne konserten)

Etterpå spilte vi 75 minutter. Alex inviterte Ingvild Seilen på torader til å spille en irsk slått som heter Morrison's Jig midtveis i konserten. Lars Sveingung Lid, en reporter i lokalavisa Bygdanytt, var imponert over Alex Lamoureux fordi han brukte skoene hans som rytmeinstrumentene under alle reelene han spilte på fele. Jeg forklarte han at det var de franske innvandrerne som hadde dette med seg til Canada.

Vi takker Gunnar Tønneson fra Klepp Kommune, Nina Fjellet med Riksscenen, Gabriel Fliflet fra Columbi Egg og Randi Andersen fra Osterøy Museum for å arrangere alle fire konsertene i Norge. Vi sier takk til alle som var publikum og håper at det kan skje igjen snart. Ha en fin musikalsk dag!