Trent Bruner

You are here:    Home > Nyheter > Mitt canadisk turene - april 2012
Mitt canadisk turene - april 2012 Print E-mail
Hei alle sammen! Det er en stund siden jeg har skrevet nyheter på websiden min, så jeg skal gi deg en oppdatering. Dette er de siste konsertnyhetene fra meg da jeg reiste til Vest-Canada fra 13.-22. april, 2012.

Først og fremst innspilte jeg tastaturbass hos Wes Friesen på Keyteck Studios på Hague i Saskatchewan. Jeg innspilte på fredag, 13.april med Carolyn Enns, en gospelsanger og låtskriver fra Langham i Saskatchewan. Hun skal utgi en mini-CD om et par uker med originale gospelsanger.

Neste spilte jeg to konserter i Saskatchewan med folkefeletrioen min, The Cleavers, som inkluderer Rodney Krip (fele), Tyler Kushneryk (fele) og meg (piano): Vi spilte den 14.april for «Les Danseurs de la Riviere La Veille», en fransk-kanadisk dansegruppe fra Gravelbourg. De feiret 30års jubileum i 2011-2012. Gjeste underholder Benoit Bourque fra Quebecbyen i Quebec, som spiller torader og danser stepdans med den kjente folkemusikkgruppen La Bottine Souriante (De smilende skoene) og folkedanselæreren France Bourque-Moreau fra Montreal i Quebec. En lokal indianerstamme dansegruppe med «pow-wow musikk» og ungdomsdansegruppen «Les Feux des Prairies» underholdt også. Det var 180 publikumere, med mange unge familier blant publikum. To dager seinere, på 16.april, spilte vi på «Felanatten på mandag kveld» på Northern Lights Casino i Prince Albert. Vi spilte i to timer med en times pause i mellom.

I mellom begge konsertene med The Cleavers spilte jeg i Saskatoon på søndag, 15.april for en CD-konsert med John Arcand, Desmond Lagace (Manitoba) og Victor Rose fra Frenchman Butte i Saskatchewan. Det skjedde på Roxy Teater i Saskatoon. Den nye CDen til Victor Rose heter «Vic’s Pics», en arkivering CD av gammel feleslåtter fra Victors liv. Over 100 publikumere kom på denne konserten.

De siste tre dagene, 20-22.april spilte jeg med Calvin Vollrath i Morinville i Alberta, 20 km nord-vestover fra Edmonton. Vi spilte på Morinville Community Cultural Center, med bandet hans «Country Swing» på fredag kveld, en CD slepp med konsert og dans på lørdag kveld og en konsert med gjester fra hele Canada på søndag ettermiddag. Lyden på scenen var veldig gode alle tre dagene! Det var omtrent 200 personer i publikum denne helgen. Kulturhallen på Morinville er en god bygning å spille musikk, høre musikk og danse i.

Jeg skal spille på forskjellige steder på Vestlandet seinere i mai og juni. Sjekk kalenderen min med datoene for når jeg skal spille med fele, hardingfele, flamingodans og kormusikk. Vi snakkes!!

Med vennlig hilsen, Trent